Deze website is ontwikkeld in opdracht van NS Stations en wordt onderhouden door de Vriendinnen van Cartesius.

 

© 2017 NS Stations

CAB-GEBOUW

In het CAB-gebouw zitten verschillende bedrijven gevestigd die het gebouw nu al een creatieve en maatschappelijke invulling geven. Zij organiseren regelmatig leuke activiteiten. Op deze pagina stellen de verschillende bedrijven zich kort voor: 

NIENKE HUITENGA

Ik (Nienke) maak digitale producties onder de naam wzzzt.com en ben net een stichting gestart (zzzap.me) voor interactieve verhalen die haar eerste virtual reality experience gaat bouwen. Daarnaast run ik een kleine start-up hackastory.com die journalisten traint in digitale innovatie.
 

THE SPORT BOX

The Sport Box is een indoor sportgelegenheid gevestigd in een urban loods in Utrecht Zuilen en sinds kort ook in het CAB gebouw. Wij beschikken over originele en creatieve activiteiten zoals Bossaball, 3×3 Basketball, beachvolleybal, Beach tennis, footvolley en andere Beach activiteiten.

 

The Sport Box biedt voor jong en oud een unieke combinatie van diverse sporten.

In het CAB gebouw hebben wij de beschikking over twee hallen die zijn omgetoverd tot een sporthal en een speelveld waar Archery Attack, Re-ball en airsoft voor kinderen gespeeld wordt.

Op de sportvloer verzorgen wij gymlessen voor scholen en faciliteren wij een sportvloer voor sportclubs in Utrecht.

Meerdere sportverenigingen in Utrecht hebben The Sport Box als thuishaven, er worden toernooien en evenementen georganiseerd en er komen wekelijks vele groepen langs voor workshops en uitjes.

Sporten die geregeld gespeeld worden zijn zaalhockey, knotshockey,  zaalvoetbal, speedsoccer en bubblevoetbal.

Alle leeftijdscategorieën komen het gehele jaar door met vrienden, familie of het sportteam voor een leuke en sportieve tijd naar The Sport Box.

MAARTJE VAN DER HOORN

Ik ben Maartje van der Hoorn, ik heb twee sociale studies gedaan en meubelmaken. Met allebei heb ik nog steeds affiniteit en hoop deze twee studierichtingen te kunnen combineren, ook wil ik me bezig houden met andere materialen en technieken naast hout.

 

Omdat ik met hout op een andere plek werk zal ik me in het CAB-gebouw meer met de andere materialen bezig houden. Ik heb vooral plannen met textiel, maar ik wil me wellicht ook gaan verdiepen in kunststof, keramiek, leer, vilt, enz. Ook upcycling is iets waar ik mee bezig wil. Daarnaast wil ik workshops en/of cursussen geven.

JOOST BROEREN

is filmcriticus voor onder andere het Parool en de Filmkrant. Hij houdt ook enorm van koken, zodoende werkt hij aan een kookboek die gemixt gaat worden met zijn kritische blik op film: "hoe zou de regiestijl van Stanley Kubrick een bord eten kunnen worden?"

ELKE STEINHILBER

Ik begeleid vrouwen en partners bij de zwangerschap en geboorte van hun kind. Ouders die meer willen dan de reguliere zorg. Ouders die behoefte hebben aan een één op één begeleiding, aandacht en veel tijd.

Ik werk vanuit een holistische en natuurlijke visie op zwangerschap, geboorte en ouderschap. Aangevuld met complementaire geneeswijzen zoals homeopathie, acupunctuur, massage, meditatie en visualisatie.

De zwangerschap is een bijzondere tijd met grote veranderingen. In deze periode sta ik met raad en daad ter zijde. Zodat hoofd, hart en buik in balans blijven of weer komen. Ik ondersteun vrouwen in het vertrouwen op hun eigen kennis en kracht. Tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

MAKER POINT

MakerPoint is een value added reseller voor toonaangevende merken van digitale productiemiddelen, zoals 3D printers, 3D scanners, 3D printmaterialen en accessoires. Met onze diepgaande kennis zijn we in staat onze klanten complete oplossingen te bieden voor hun toepassing, inclusief advies, training, implementatie en onderhoud. We leveren oplossingen voor o.a. Industrieel Ontwerp, Productie, Tandtechniek, Gezondheidszorg, Sieraden, Architectuur, Onderwijs en Hobby. Het is ons doel om professionals, docenten en studenten te helpen de innovatieve technologieën van onze partners optimaal in te zetten.

MakerPoint heeft vier vestigingen in Nederland: Arnhem, Eindhoven, Harlingen en Utrecht. In het CAB gebouw openen we ons nieuwe kantoor en showroom. Hier komen klanten voor een demonstratie van onze producten en om hun toepassing te bespreken met één van onze digitale productie experts.

dB's STUDIOS

In 2003 trok dB’s als eerste huurder met een ontmoetingsfunctie naar het CAB-gebouw. Intussen is dB’s met 17 volledig ingerichte oefenruimtes, een professionele opnamestudio, een klein eigenwijs podium, een pop-opleiding en een café, een niet meer weg te denken waarde in de Utrechtse muziekscene.

OPROER

Brouwerij Oproer is een bierbrouwerij, pub en veganistisch restaurant in een. Er zullen altijd minimaal 5 bieren van Oproer te drinken zijn, maar ook bieren van bevriende, goede brouwerijen. Oproer is in januari 2016 gestart vanuit de filosofie dat zij een plek willen zijn waar gasten, naast goed craft beer ook terecht kunnen voor lekker en gezond eten. De chefs van Oproer Mari Pitkänen en Martina Bovini staan vooral bekend om hun creativiteit in combinaties van ingrediënten. Al het eten in het restaurant van Oproer is plantaardig, biologisch en zoveel mogelijk lokaal.

FILMCAFÉ

Een bioscoop, jazzcafé en clubje in één. Dat is de gedachte achter Filmcafé. Dit gaan we vanaf 2 februari 2018 realiseren samen met Utrechtse “Spookjongeren”. Dit zijn jongeren die geen diploma, werk of uitkering hebben. Deze jongeren komen bij ons in dienst en samen gaan we hele toffe dingen doen.

 

Met de bioscoop gaan we ons vooral richten op art-house films. Maar ook gaan we speciale filmavonden organiseren rond onze favoriete klassiekers of vertonen we films omdat wij vinden dat je ze gewoon gezien moet hebben.

 

In het café gedeelte hangt de bekende huiskamersfeer met een chill muziekje op de achtergrond, hier kun je genieten van de lekkerste bieren gemaakt door de Utrechtse brouwer Oproer. Een bordspelletje, poolen of een potje kaarten, het kan allemaal. En ben je nog aan het genieten van je biertje/wijntje en je kaasplankje maar gaat je film zo al beginnen? Dan neem je gewoon alles mee de zaal in en eet/drink je daar lekker verder.

 

En om echt los te gaan kun je bij ons ook terecht want na de film maken we de zaal helemaal ‘dance-proof’. Want met een mix van jazz, soul, funk, disco, rock & roll en hip-hop is het onmogelijk om stil te staan. Dus put on your dancing shoes want in het weekend gaan we door tot in de vroege uurtjes.

TOKO MEHNDI

"Alweer 2 jaar geleden is Toko Mehndi onstaan, de naam waaronder ik werk als henna artiest. In het CAB gebouw ben ik, in een ruimte met 7 andere creatievelingen, mijn henna studio aan het opzetten  In deze studio werk ik aan de ontwerpen voor mijn henna, maar ook voor muurschilderingen, illustraties en andere ontwerp opdrachten. In de zomermaanden reis ik met mijn henna stand veel festivals af, maar ook hier in de studio, in het CAB gebouw, is straks plek om daadwerkelijk een henna versiering te laten zetten. Hierover binnenkort meer op de website www.tokomehndi.com en onze Instagram pagina @tokomehndi."