Wonen en voorzieningen

Wonen

Uniek in de gebiedsontwikkeling is dat er wordt gestart met de ontwikkeling van de woningen in het betaalbare en sociale segment. Het bestemmingsplan van fase 2-6 biedt ruimte voor het bouwen van 2510 woningen, koop en huur.

628 (minimaal 25%), is voor sociale huurwoningen, waarvan circa 500 voor een bijzonder woonconcept. Voor de bouw van de sociale huurwoningen en het woonconcept voor bijzondere doelgroepen, wat nog uitgewerkt moet worden, wordt samengewerkt met woningcorporatie Portaal.

34% van de woningen is huur, waarvan 1/3 betaalbare huur volgens de richtlijnen van de Gemeente Utrecht en 2/3 is vrije sector huur.

De woningen variëren in omvang van 2-kamer woningen tot ruime gezinswoningen in de vorm van appartementen, stadswoningen en maisonettes.

Voorzieningen

In de nieuwe wijk is ruimte voor een aantal voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt met biologische producten, een buurthuis, ruimte voor gezondheidsvoorzieningen zoals een huisartsenpraktijk, sport en cultuur. Een aantal van deze voorzieningen zullen een plek krijgen in het CAB-gebouw of op het terrein waar nu nog het gebouw van VolkerRail staat. Hier komen onder andere een basisschool en een sporthal. Voor de levendigheid van een wijk is het belangrijk dat ook op de begane grond in andere plekken in de wijk afwisselende functies komen. Op een paar plekken in de wijk zal dan ook ruimte zijn voor kleinschalige horeca of winkels.

Verder lezen over:

Nieuws