De mensen achter de ontwikkeling: Ronald de Lange

Er zijn veel mensen betrokken bij de ontwikkeling van de Cartesiusdriehoek zoals ontwikkelaars, omwonenden, toekomstige bewoners, ambtenaren en ondernemers. Iedere keer stellen wij iemand aan u voor die zijn of haar toekomstdroom voor Cartesius deelt.


Dit keer Ronald de Lange, projectdirecteur Cartesiusdriehoek vanuit MRP Development.


Wat is jouw rol in de ontwikkeling van de Cartesiusdriehoek?


Als projectdirecteur ben ik namens MRP Development, samen met Marco Teuns van Ballast Nedam Development, onder andere procesmanager en ‘vliegende keep’ voor het ontwikkelteam van dit in alle opzichten zeer ambitieuze, complexe en súper gave project. Wij zijn in de ontwikkeling altijd op zoek naar de invulling van zoveel mogelijk belangen binnen de juiste voorwaarden zoals kwaliteit, financiën en tijd.


Wat is jouw betrokkenheid bij Utrecht?

Ik ben zelf geen inwoner van Utrecht maar wel in de loop der jaren een beetje verliefd op de stad geworden. De stad groeit, heeft ambitie, is creatief en durft uit te dagen. Daar hou ik van. Ik ben pas 3 maanden ‘on the job’ dus houden van is nog een beetje vroeg, vandaar die verliefdheid dus. Verliefd op de stad. Wat maakt jou enthousiast over de Cartesiusdriehoek? De ambitie van de stad en stadsbestuur, de nuchterheid en humor van de direct betrokkenen zoals omwonenden, huurders en nieuwe gebruikers maakt dat de ambities, die we als consortium voor Cartesius hebben benoemd, tot gezamenlijke doelstellingen en inspanningen. Cartesius komt alleen tot stand door een brede teamprestatie en intrinsieke wil om Cartesius tot een succes te maken. Als het ergens kan lukken dan is het wel hier in Utrecht. En dan wil ik er bij zijn!


Wat is er volgens jou nodig om van de ontwikkeling een succes te maken?

Zoals Marco Teuns eerder al aangaf zijn we een weg ingeslagen, waar we van overtuigd zijn dat die voor dit project de juiste koers is. Die weg zal ongetwijfeld, hobbels, gaten, afslagen en wegopbrekingen kennen. Misschien loopt er ook wel her en der een beer in de weg. Belangrijk is dat we vast blijven houden aan de kernwaarden van het concept. Daarbij zullen we ongetwijfeld ook moeilijke, minder populaire en misschien (achteraf bezien) wel verkeerde keuzes maken. Communicatie en duidelijkheid zijn dan erg belangrijk. Deze nieuwsbrief is daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard zullen we alle beschikbare communicatiemiddelen die wij als consortium maar ook de gemeente en betrokken lokale verenigingen inzetten om informatie te delen, toe te lichten of op te halen. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen.


Het is een mooie dag in 2027, wat ga jij in Cartesius doen?

Na een rondje door de groene lus drink ik graag met omwonenden en nieuwe bewoners een drankje in de Foodhall van het CAB. Daarna haal ik mijn drumstokken uit de elektrische deelauto, want misschien heb ik tegen die tijd ook wel tijd voor drumles. Bij dB’s?!


Nieuws